2014/01/16

HOME: Geef je kamer gemakkelijk én goedkoop een boost!

Kijk je al tijden tegen dezelfde accessoires aan? Wil je kleur in huis of heb je zin om gewoon iets anders te doen met je interieur? Is veel geld uitgeven geen optie? Met deze tips kun je wellicht op een gemakkelijke en goedkope manier je huis een boost geven! Laat je inspireren!



1. Gebruik bloemen of takken en pimp je potten en vazen
Een mooie plant of bos bloemen fleurt de kamer op! In plaats van bloemen kun je bijvoorbeeld ook takken gebruiken om je kamer tot leven te wekken. Voor niet al te veel geld kun je terecht bij een bloemenzaak of de Action, waar ze hele mooie neppe takken en bloemen verkopen (en nog veeel meer om je huis goedkoop op te leuken). En waarom niet gratis? Pak een schaar en loop je tuin of het bos in.

Ook uitgekeken op de saaie potten en vazen er omheen? Geef ze een gehaakt of gebreid jasje in een mooi kleurtje! Ik heb hiervoor mijn moeder aan het werk gezet (omdat ze dit erg leuk werk vindt en heeel goed kan). Hierdoor lijken ze weer als nieuw! Tevens kun je dit heel goed doen met oude (groente)potjes. Kaarsje erin en klaar! Daarnaast brandt dit ook nog eens ontzettend sfeervol.


2. Een dekentje of lekkere plaid doet wonderen
Een deken of plaid met een leuk printje of aparte textuur, inclusief bijpassende kussentjes, zorgen ook voor een boost voor je kamer! Drapeer ze over een oude houten ladder, je bank, op je bed of leg een leuk, nep(!) schapenvelletje op de grond. Daarnaast werkt het uitnodigend: zet een bakje thee en ga lekker zitten (of liggen)!


3. Gebruik witte handdoeken in je badkamer
Je hebt hiervoor in principe alleen maar witte (of lichte) handdoeken nodig. Witte handdoeken geven je badkamer een frisse, spa-achtige look. Daarnaast ziet het er meteen een stuk opgeruimder uit! Simpel, toch?



4. Laat zien wat je in 'je keuken' hebt
Ben je ook zo trots op die verzamelde kruidencollectie, die theedoos of dat mooie servies? Laat dit dan zien en geef ze een opvallend plekje in je keuken! Daarnaast is het erg handig, alles in handbereik en je hoeft niet eerst de keukenkastjes in om dat ene potje of bordje te zoeken!



5. Zet mooie accessoires op je salontafel
Een massieve, donkere tafel kan een zware last zijn voor de woonkamer. Pak bijvoorbeeld een paar mooie boeken (ook al lees je ze niet) en stapel ze op elkaar. De ruimte voelt gelijk lichter en ruimtelijker. Een leuk gevuld dienblad (met bijvoorbeeld veel kaarsjes) op de hoek van de salontafel is ook een aanrader! Kaarsjes zijn namelijk altijd goed. (Tip: koop je waxinelichtjes (ook) bij de Action, deze branden meer dan 6 uren en zijn super goedkoop!!)



6. Gebruik een eyecatcher
Haal die mooie, dure vaas uit de kast. Daar vangt hij toch alleen maar stof. Zet hem neer als eyecatcher. Zo kun je er eindeloos naar kijken en als je hem weer zat bent, gaat hij gewoon weer terug de kast in. Verder kun je denken aan een mooi groot wandbord van steigerhout (waarvoor je bijvoorbeeld je handige vader aan het werkt kunt zetten), een mooi (zelfgemaakt) kunstwerk of spiegels aan de muur! Spiegels laten tevens de ruimte groter lijken.


Bron: ThePerfectYou

Xoxo Anneke

1 opmerking: