2014/01/13

RESTAURANT: SLA Amsterdam

Gister zijn mijn vriend en ik weer afgereisd naar Amsterdam, onder andere om lekker te lunchen bij SLA Amsterdam aan de Ceintuurbaan. Een innovatief concept dat nu ongeveer een half jaar bestaat. Inmiddels is er ook al een tweede filiaal geopend in Amsterdam! En wel aan de Westerstraat. Een nieuw onderdeel daarbij is een theebar, met een ruime keuze aan allemaal verschillende soorten biologische thee soorten. Omdat ik super nieuwsgierig was naar SLA en er veel positiefs over hoorde, wilde ik het graaaag testen én delen!

SLA (Ceintuurbaan)

Eat, share, live. Écht goed en eerlijk eten, dat is waar het om draait bij SLA. Nina Pierson en haar vriend Job, de founders van dit concept, lieten zich inspireren door de populaire salade- en sapbarren in New York en Londen, waar je gemakkelijk een gezonde -niet al te dure- maaltijd kunt afhalen. Dit ontbrak in Amsterdam en tadaa, daar was SLA! Je kunt je salade afhalen maar je kunt ook gezellig een plekje zoeken tussen de plantjes, vruchtjes en mos. Het knusse 'groene' interieur is strak wit met alleen maar natuurlijke materialen (verzorgd door 'Nicemakers', gecombineerd met food-art). De jaloersmakende moestuin in de 'achtertuin' van SLA (mede mogelijk gemaakt door 'De Meisjes van de Bloemen') maakt de bar helemaal af. 

Ook bedachten Nina en Job 'SLA LAB', vol workshops en events met de focus op gezond en bewust eten. Hiermee hoopt het duo op een leuke en vernieuwende manier de verhalen achter eten te delen en mensen te inspireren meer na te laten denken over hun voeding. Daarnaast zal het ook echt een 'lab' worden waar geëxperimenteerd kan worden met nieuwe gerechten en combinaties (Vogue, 2013).

Op de kaart van SLA vind je wisselende én seizoensgebonden maaltijdsalades, salades die je helemaal zelf samen kunt stellen van saladeblad tot dressing, speltbrood met verschillende soorten hummus, soepjes én taartjes. En dit alles zuivel- en suikervrij, biologisch, duurzaam en gezond! Daarnaast worden alle ingrediënten zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. De welbekende superfoods zijn ook terug te vinden op de kaart. Zo kun je bijvoorbeeld raw cheesecake bestellen of een choco taartje van chia en kokos....!

SLA Menu


Naast dit (h)eerlijke eten vind je bij SLA ook verantwoorde koffie, biologische wijnen, bier van 'Brouwerij 't IJ', verschillende sapjes en zelfs shotjes van boerenkool! Ik proefde er een heerlijke 'voorgeselecteerde' salade met geroosterde najaarsgroenten en een lekkere grote latte. Mijn vriend koos voor een espresso en een salade met gegrilde biologische kipfilet. We kregen beide, voor nog geen 22 euro in totaal, een super rijk gevulde salade en lekkere koffie waar we de hele middag op konden shoppen. Wij waren in ieder geval super enthousiast en komen zeker terug!

SLA Geroosterde Najaarsgroenten
Ingrediënten van deze salade! 

SLA vind je op de Ceintuurbaan (149) en sinds kort dus ook op de Westerstraat (34) in Amsterdam, waar je zeven dagen per week terecht kunt! Op zaterdag - maandag van 11.00 tot 21.00 en op dinsdag - vrijdag van 12.00 tot 21.00. Uhh, wanneer komen jullie naar het noorden?! :D


Xoxo Anneke

2 opmerkingen: