2014/01/29

FOOD: Kokos wortelcake

I love carrotcake! Deze variant met kokos (my favorite) moest ik natuurlijk meteen uitproberen. Heerlijk, een échte aanrader. Daarnaast is deze cake ook nog eens verantwoord! Wat een feestje!

Kokos wortelcake!

Benodigdheden:
90 gram (amandel)meel
1 tl baking soda (of bakpoeder)
1 tl kaneel
2 eieren
1 tl vanillepoeder (natuurwinkel)
3 el kokosolie (laten smelten in pannetje)
2 rijpe(!) bananen
70 gram geraspte wortel
60 gram dadels
50 gram geraspte kokos
25 gram noten

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º en vet het cakeblik in. Meng in een kom de meel, baking soda en kaneel door elkaar. Prak de bananen en snijd de dadels in kleine stukjes. 

Kluts vervolgens de eieren en voeg hieraan de vanillepoeder, kokosolie en de geprakte bananen toe. Meng dit goed door en voeg beetje bij beetje het meelmengsel eraan toe. 

Voeg als laatst de stukjes dadels, noten, geraspte wortel en kokos toe en meng het geheel goed door elkaar. Giet in het cakeblik het laat het in 40 minuten gaar worden. 

NB: ik moet wel even zeggen dat deze cake niet zo zoet is als hoe je de carrotcake van de Starbucks gewend bent! Ben je een zoetekauw? Voeg dan nog wat kokosbloesemsuiker aan het beslag toe of maak dat lekkere zoete witte laagje voor erop (185 gram cream cheese, 4 tl honing of maple siroop en wat citroensap)!  Eet smakelijk!


Xoxo Anneke

1 opmerking: