2014/01/27

FOOD: Gegrilde sesamspruitjes met zoete aardappel

Ik ben geabonneerd op het magazine Woman's Health en zag dit interessante recept voorbij komen: gegrilde sesamspruitjes met zoete aardappel! Ik had toevallig net spruitjes ingeslagen en had nog een (witte) zoete aardappel liggen, dus kon gelijk aan de slag. Ietsje aangepast en superrr lekker. Vroeger lustte ik geen spruitjes.. Maar kleine groene kooltjes vond ik heerlijk!

Gegrilde sesamspruitjes met zoete aardappel

Benodigdheden (2 personen):
1 zoete aardappel 
150 gram spuitjes 
2 teentjes knoflook
2 tl (koolzaad)olie
1 tl sesamolie
1 tl kerriepoeder
Zeezout
Peper

Tip: wil je er graag vlees bij eten? Grill dan wat gerookte spekjes mee in de oven!

Bereiding:
Snijd de zoete aardappel in partjes (schil ze niet). Kook de spruitjes van te voren een kleine 5 minuten, zodat ze minder lang in de oven hoeven te garen en gelijktijdig met de aardappel klaar zijn. Verwarm tussentijds de oven voor op 175-200º. 

Giet vervolgens de spuitjes goed af en doe ze samen met de aardappel, knoflook, kruiden en koolzaadolie (olijf- of kokosolie kan natuurlijk ook) in een kom en schud even goed door elkaar. Hierdoor kan de 'marinade' goed in de groentes trekken. 

Leg vervolgens de inhoud op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat het geheel in ongeveer 20-25 minuten garen, totdat de inhoud lekker zacht is als je er met een vork in prikt. Schrik niet als de spruitjes een donker kleurtje krijgen. Dit mag en betekent een lekker gekarameliseerd laagje! Krokant van buiten en zacht van binnen. Mmm!

Zodra het klaar is doe je het mengsel in een schaal en maak je het af met een klein beetje sesamolie (schiet niet uit!), eventueel wat geroosterde sesamzaadjes, wat zeezout en peper naar smaak. Schud even voorzichtig door elkaar en klaar ben je! Heerlijk met een beetje yoghurtmayo en een frisse salade. Eet smakelijk!

Xoxo Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten