2014/01/17

FOOD: Courgette-pasta Aglio e Olio

Oeps, ik kon het niet laten en heb meteen maar mijn nieuwe Spirelli uitgeprobeerd! Wat een succes! Héérlijke pasta! Plus, je kunt er zoveel van eten als je maar wilt!

Courgette-pasta Aglio e Olio

Ik heb gekozen voor een van de bekendste Italiaanse pastagerechten: Aglio e Olio. Naast dat dit gerecht erg lekker is, is het ook nog eens super makkelijk om te maken.

Benodigdheden (2 personen):
2 courgettes
Bosje peterselie
1 of 2 rode pepers
3 teentjes knoflook
Gerookte spekjes
Parmezaanse kaas
Zeezout
Peper
Olijfolie
1 el kokosvet

Bereiding:
Ik heb eerst pasta gesneden van de courgettes met de Spirelli, dit gaat echt super makkelijk en snel! Je kunt de schil laten zitten en de zaadlijsten van de courgette blijven in het apparaat zitten. Ideaal! Van twee grote courgettes kun je voor twee personen pasta maken:

Courgette-pasta!

Leg de slierten in een vergiet en laat ze goed uitlekken, of druk ze een beetje uit met je handen. Bak de spekjes (zonder olie of boter) in een koekenpannetje totdat ze lekker knapperig zijn. Snijd ondertussen een handvol peterselie, de rode peper en de knoflook fijn. 

Als de spekjes klaar zijn, laat je ze even op een stuk keukenrol 'uitlekken'. Bak ondertussen  de peterselie, rode peper en de knoflook in een eetlepel kokosvet (ik heb ook nog wat champignons meegebakken). Doe vervolgens de spekjes er weer bij samen met de courgette slierten. Laat deze lekker warm worden en meng alles goed door elkaar. Schep de courgette-pasta op de borden, strooi er nog wat peper over, een scheutje goede olijfolie, een extra plukje peterselie en uiteraard veel Parmezaanse kaas. Mmm, eet smakelijk! 


Xoxo Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten