2014/01/07

RESTAURANT: Spaghetteria Amsterdam

Laatst was het weer tijd voor een dagje Amsterdam! Gezellig samen met mijn moeder mijn lieve broer opzoeken. Na een gezellige en voldane dag met onder andere bezoekjes aan de Albert Cuyp markt, tweedehands boetiekjes, interieurzaakjes en andere leuke winkeltjes hebben we, op aanraden van mijn broer, met z'n drietjes gegeten bij de Spaghetteria op de van Woustraat. Huisnummer 123 om precies te zijn. Héérlijk, echt een aanrader!

Elke dag kun je kiezen uit zes voortdurend wisselende pastagerechten van verse producten en naar traditioneel Italiaans recept. Dit betekent: elke dag een nieuw én vers menu! Hoe leuk?! Je kunt ervoor kiezen om aan de grote eettafel plaats te nemen of knus een plekje te zoeken bij het raam aan één van de vensterbanken.

Als voorafje krijg je een lekkere Italiaanse 'breekbol' waarmee je lekker kunt dippen in olijfolie en/of balsamico en peper en zout wat, naast grote karaffen water, standaard op de tafels staat. Op de menukaart vind je geen frisdranken zoals Cola en Rivella. Ze serveren, naast Italiaans bier en wijn, namelijk alleen vruchtensapjes van San Pellegrino. Voor degene die het interessant vindt: deze sapjes bevatten geen kunstmatige zoetstoffen en bevatten 100% echt vruchtvlees, vrij gezond dus! Ik koos voor de smaak bloedsinaasappel (Aranciata Rossa), mmm!

Na een lange twijfelsessie tussen ravioli en gnocchi koos ik toch maar hetzelfde als mijn moeder een broer. Ravioli gevuld met ricotta en spinazie in een botersausje, bestrooid met parmezaanse kaas. Ook hier wordt nog brood bij geserveerd. En als je wilt een salade van rucola. Pff, vol dat we zaten! Maaaar het was goddelijk. Als toetje kon je kiezen tussen verse tiramisu of een kopje espresso met een stukje pure chocolade maar helaas moesten wij hiervoor bedanken..

Raviolo gevuld met spinazie en ricotta (Instagram)

De prijzen van de pasta's variëren van negen tot ongeveer vijftien euro. Zeer goed te doen dus en meer dan de moeite waard! Goed om te weten: je kunt niet reserveren bij de Spaghetteria! Ga er dus op tijd naar toe als je er wilt dineren. Is er geen plek meer of wil je liever thuis genieten van deze kwaliteiten? Je kunt je pasta ook afhalen. De chef geeft je alles mee zodat je thuis het gerecht gemakkelijk zelf klaar kunt maken! Buon Appetito!


Xoxo Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten