2014/01/24

FOOD: Heerlijke stamppot van zoete aardappel!

Nu de dagen weer korter worden en het kacheltje binnen voluit brandt, wordt er weer volop winterse kost geserveerd. I love it! Op Foodgloss zag ik dit overheerlijke stamppotje voorbij komen. Heel anders dan hoe we de Hollandse stamppot gewend zijn: stamppot van zoete aardappel met mango! Mmm, heerlijk al die verschillende smaken bij elkaar!


Stamppot van zoete aardappel met mango!

Benodigdheden (2 personen):
1 grote zoete aardappel
1/2 mango
Zongedroogde tomaatjes (in olie)
Feta
Rucola
Zeezout
Cayennepeper

Het is een vegetarische stamppot maar als je van vlees houdt, zou je bijvoorbeeld uitgebakken spekjes of gerookte kip toe kunnen voegen!

Bereiding:
Schil de zoete aardappel (ik heb een witte gebruikt) en snijd hem in gelijke stukken. Kook ze in een laagje water gaar in ongeveer 15 minuten. Net zolang tot ze lekker zacht aanvoelen als je er met een vork in prikt! Als ze klaar zijn pureer je de aardappel samen met de cayennepeper en een beetje zeezout.

Vervolgens voeg je de in stukjes gesneden tomaatjes toe en een klein beetje olie hiervan (wordt de puree lekker smeuïg van). Meng dit goed door elkaar. Voeg daarna ook de stukjes mango (niet te klein snijden), de rucola en de feta toe aan de puree. Klaar! Verkruimel na het opdienen nog een klein beetje extra feta over je stamppotje. Omdat dit het juist zo lekker maakt! Eet smakelijk!


Xoxo Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten