2014/01/25

HEALTH: Kokosbloesemsuiker

Zoals iedereen wel weet, is suiker niet heel erg gezond voor je. Maar wat als je nu een ontzettende zoetekauw bent? Kokosbloesemsuiker een van de betere alternatieven. Het is en blijft natuurlijk suiker, wat voor een verhoging van je bloedsuiker zorgt. Dus: geniet met mate! Kokosbloesemsuiker heeft echter een lagere GI, waardoor het op een langzame manier door het bloed wordt opgenomen en dus zorgt voor een minder grote energie dip! Daardoor is het een goed alternatief voor gewone geraffineerde witte suiker, honing of agave- en ahornsiroop.

Kokosbloesemsuiker


Kokosbloesemsuiker wordt gemaakt uit de nectar van de kokosnootbloesems. Door lichte verwarming veranderd de textuur en verandert de nectar langzaam in deze suiker. De productie hiervan is zeer duurzaam. De boeren tappen de nectar op grote hoogte af. Op deze manier kan de boom kokosnoten blijven produceren en houden de boeren hun belangrijkste inkomstenbron. 

Kokosbloesemsuiker is van nature rijk aan antioxidanten en bevat meer antioxidanten dan andere ruwe ongeraffineerde suikers. Daarnaast bevat Kokosbloesemsuiker van nature mineralen (kalium, magnesium, zink en ijzer) en vitamines (B1 en C). Omdat kokosbloesemsuiker niet op hoge temperatuur verwarmd wordt, blijven alle goede vitamines en mineralen behouden.


Je kunt kokosbloesemsuiker gebruiken als vervanger, in alles waar je normaal suiker in gebruikt, denk aan: in (warme) dranken, havermout, yoghurt, smoothies, gebak, koek en ga zo maar door. De verhoudingen blijven hetzelfde. Al is het natuurlijk altijd beter om zo weinig mogelijk suiker te gebruiken.

Het enige nadeel van kokosbloesemsuiker: het is best prijzig. Vooral wanneer je het vergelijkt met 'gewone' suiker. Je betaald namelijk voor 600 gram ongeveer 11 euro. Al zijn er ook kleinere goedkopere verpakkingen verkrijgbaar. Voor mij een reden om nog minder suiker te eten!

Kokosbloesemsuiker is verkrijgbaar bij natuur- en gezondheidswinkels. Verder is het heel goed online verkrijgbaar: tip: bodyenfitshop.nl

Xoxo Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten