2014/01/26

FOOD: Mexicaanse schotel met DIY chips en dips

Gister hadden we zin in Mexicaans. En dan een gezonde variant zonder pakjes en zakjes, mét (gezonde) chips en dips! Nadat je dit geproefd hebt, wil je niet meer anders, enjoy!


Mexicaanse schotel met DIY chips en dips!

Benodigdheden (2-3 personen):
Bonenschotel:
Gehakt (zonder is ook heel lekker)
1 teentje knoflook
1/2 bakje champignons
1/2 rode peper
1 paprika
1 ui
1 tl komijn
Slamelange
Blikje Mexicaanse (of chili) bonen in chilisaus
Blikje kidneybonen
Handje koriander
Optioneel: mais, geraspte kaas

Chips:
8 maistortilla's (glutenvrij)
(Olijf)olie
Paprikapoeder
Zeezout

Guacamole:
2 rijpe avocado's
1 tomaat
1/2 rode peper
1/2 ui of 1 sjalot
1 teentje knoflook
Limoen- of citroensap
Zeezout

Kwark dip:
4-5 el magere kwark
Paar takjes koriander (of andere lekkere verse kruiden)
Peper/zeezout

Bereiding:
Bonenschotel:
Rul het gehakt samen met de knoflook, peper en het uitje. Bestrooi met peper, zout en komijn. Voeg vervolgens de paprika en de champignons toe. Spoel de kidneybonen af en voeg ze als laatste, samen met de Mexicaanse bonen, toe aan de rest. 

Chips:
Snijd de ronde tortilla's in driehoekjes (zoals nacho-chips). Leg ze op een bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel ze met olie. Strooi er wat paprikapoeder en zeezout overheen en laat ze ongeveer 10-12 minuten lekker knapperig worden in de voorverwarmde oven (175º)

Snijd de tortilla's in driehoekjes

Guacamole:
Prak de avocado's en meng alle overige in stukjes gesneden ingrediënten, plus het sap van de limoen, er doorheen. Optioneel zou je er nog 1-2 theelepels kwark doorheen kunnen roeren voor een nog romiger effect.

Kwark dip:
Doe de kwark in een kommetje, snij de verse kruiden fijn en roer ze er door heen. Maak af met wat peper en zeezout. Een heerlijke gezonde variant op zure room of crème fraîche!

Leg eerst wat sla in de borden en vervolgens een flinke schep van de bonenschotel. Serveer samen met de selfmade chips en dips. Het lijkt veel werk maar het kost je nog geen half uurtje werk! Terwijl je bonenschotel gaar aan het worden is, kun je tussentijds de rest klaarmaken! Buen apetito!


Xoxo Anneke

1 opmerking:

  1. Nooit over nagedacht om de chips zelf te maken en dan is het ook nog zo gemakkelijk. Bedankt voor de tip, dat binnenkort maar eens uitproberen!

    Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award! http://www.barbarakuiper.nl/blog/liebster-award/

    BeantwoordenVerwijderen