2014/02/12

FOOD: Risotto met doperwtjes en feta

Net zoals vele anderen, houd ik van lekker eten waarvan het klaarmaken niet al te veel tijd kost. Ik had vandaag weer eens zin in risotto en maakte het volgende gerecht met maar vijf ingrediƫnten: risotto met doperwtjes en feta! Super easy en overheerlijk!

Risotto met doperwtjes en feta

Benodigdheden (2 personen):
250 gram risottorijst
Doperwtjes (diepvries)
1/2 bakje champignons
Feta
2 handjes ongezouten cashewnoten

Bereiding:
Fruit in een pan een uitje, 2 teentjes knoflook en de champignons in kokosolie. De ingrediƫnten olie, ui en knoflook heb ik niet meegerekend in het lijstje omdat bijna iedereen dit wel in huis heeft! Voeg vervolgens de risottorijst toe en laat de korrels glazig worden. Voeg beetje bij beetje heet water toe. Zodra de rijst het water opgenomen heeft voeg je weer nieuw water toe en zo ga je ongeveer 20 minuutjes door. Tussendoor even proeven! Risotto blijft 'waterig' maar als de rijstkorrels lekker zacht zijn is het klaar.

Voeg zodra de rijst bijna klaar is de doperwtjes toe. Zodra deze beetgaar zijn draai je het vuur uit en voeg je zout, peper en de in blokjes gesneden feta toe (houd een beetje over voor de garnering). 

Schep de risotto meteen op en maak het af met een klontje roomboter, een handje cashewnoten en de laatste feta! Eet smakelijk!

Xoxo Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten