2014/02/22

FOOD: Koolhydraatarm krentenbrood


Dit brood is het delen meer dan waard!! Ik ben GEK op krentenbrood en zocht al een tijdje een recept voor een verantwoorde maar vooral lekkere zelfgebakken variant. Daar is ie dan: heerlijk smeuïg koolhydraatarm krentenbrood boordevol noten en fruit!


Koolhydraatarm krentenbrood

Benodigdheden:
150 gram amandelmeel
50 gram havermout
50 gram gebroken lijnzaad
Snufje zout
1/2 theelepel baking soda
5 eieren
50 ml gesmolten kokosolie
1 el honing
1 el kokosbloesemsuiker
1-2 el koek en speculaaskruiden
50 gram hele amandelen (of andere noten)
150 gram mix van rozijnen/gedroogde pruimen/abrikozen/cranberry's
Optioneel: kokosrasp, cacaonibs, sinaasappelrasp

Bereiding:
Meng het amandelmeel, havermout, lijnzaad, zout, koekkruiden en baking soda in een ruime kom. Voeg de eieren, kokosolie, suiker en honing toe. Mix dit tot een dikke gelijkmatige massa. Vervolgens voeg je de noten en fruitmix toe. Schep dit rustig door het mengsel. Neem een bakblik en bekleed dit met bakpapier.
Doe het mengsel in het bakblik en strijk het van de bovenkant glad. Bestrooi de bovenkant eventueel met wat amandelschaafsel. Bak het krentenbrood gaar en bruin in 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Heerlijk met roomboter en/of kaas..... GENIET!

Xoxo Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen