2014/02/17

FOOD: Koffie dadelcake

Het is eigenlijk een koffie &chocolade dadelcake! Maar dan wordt de titel zo lang. NOG lekkerder! Ik zag het recept van de koffie dadelcake voorbij komen bij Simone's kitchen en heb het zelf nog lekkerder gemaakt met een snuf cacao! Verder heb ik de gewone suiker vervangen door kokosbloesemsuiker, roomboter door kokosolie en ik heb de hoeveelheden van sommige ingrediënten wat aangepast. Een lekkere cake, en nog best gezond ook!


Koffie &chocolade dadelcake!


Benodigdheden:
200 gram fijngesneden, ontpitte dadels
1 tl baking soda
1 cup sterke espresso (bijvoorbeeld Velours Noir of Nespresso) of andere koffie
2 el gesmolten kokosolie
80 gram kokosbloesemsuiker
1 ei
1 tl vanillepoeder
2 tl cacaopoeder
200 gram meel (ik heb een combi van spelt- boekweitmeel en havermout gebruik)
120 gram noten (ik heb walnoten, zonnebloem- en pompoenpitten gebruikt)
1 tl kaneel
½ tl kruidnagel (optioneel)
1 tl zeezout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175º. Vet een cakevorm in en bekleed deze vervolgens met bakpapier (als je geen siliconen vorm gebruikt).

Doe de fijngesneden dadels in een kleine kom en strooi hier het bakpoeder overheen. Verwarm de koffie tot kokend en giet dit over de dadels en de baking soda. Laat dit even staan.

In een andere kom meng je de kokosolie, suiker en het ei samen tot goed gemengd. Roer de vanille hierdoor.

Vervolgens meng je het meel, specerijen en het zout. Voeg dit toe aan je olie mengsel en roer goed door. Voeg als laatste de cacao, noten en de koffiedadels er aan toe. Roer dit goed door en doe je beslag dan in de cakevorm.

Bak dit voor ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven of tot de cake gaar is. Laat hem wel even afkoelen voor je hem uit het bakblik haalt (hoe moeilijk dit ook is)!

Natuurlijk heerlijk met een kopje vers gezette espresso! Eet smakelijk!


Xoxo Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten