2014/02/20

FOOD: Gezonde repen zonder(!) oven

Zoals jullie waarschijnlijk al door hadden, houd ik van gezond en vooral lekker eten en daar horen natuurlijk ook tussendoortjes bij! Dit recept is super easy en erg lekker. Gezonde mueslirepen zonder(!) oven:

Lekkere zoete repen zonder oven!

Benodigdheden (ongeveer 8-10 reepjes):
2 el appelstroop (biologisch)
2 rijstwafels (verkruimeld)
3 el muesli (of andere vlokken)
3 el kokosrasp
Handje noten en/of zaden
Handje gedroogd fruit (abrikozen, rozijnen, pruimen)
1 el lijnzaad en cacaonibs (optioneel)

Bereiding:
Doe de appelstroop in een schaaltje en zet het voor een klein minuutje in de magnetron totdat het lekker vloeibaar is. Verkruimel vervolgens de rijstwafels erboven en roer dit goed door de stroop. Voeg daarna de muesli, noten, zaden, kokosrasp (niet alles), gedroogd fruit, cacaonibs of stukjes pure chocolade (wat je maar lekker vindt) er aan toe. Roer opnieuw goed door. 

Pak een (oven)schaal en beleg deze met bakpapier (zodat het niet blijft kleven). Schep je stroopmengsel in de schaal en druk goed aan! Pak vervolgens het (niet al te dikke) plakkaat in met het bakpapier en druk nog even extra goed aan totdat alles goed in elkaar gedrukt is.

Haal het pakketje uit de schaal en leg het voor een paar uurtjes in de koelkast (of voor de ongeduldigen onder ons) een uurtje in de vriezer, totdat het goed hard is. Pak het uit en snijd de brok in grote of kleine repen, wat je maar wil en bestrooi met nog wat kokosrasp. Klaar, een lekker zoet én gezond tussendoortje! Ook heerlijk in kleine stukjes door de yoghurt! Eet smakelijk! 


Xoxo Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten