2014/02/19

FOOD: Linzensalade met falafel

Ik vind het fijn om af en toe vegetarisch te eten. Falafel is een vleesvervanger die ik erg lekker vind. Falafel is gemaakt van kikkererwten en dus ook nog eens erg gezond! Je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken. (Hier zal ik later een post over plaatsen). De salade die ik vandaag wil delen is erg vullend en kan prima als avondmaal gegeten worden: goed gevulde linzensalade met falafel!

Linzensalade met falafel

Benodigdheden (2 personen):
250 gram linzen
1 schaal falafel (ongeveer 6-7 balletjes per persoon)
Halve courgette
2 wortels
1/2 bakje champignons
Feta

'Saus':
Griekse yoghurt
Peper/zeezout
Chilivlokken
Teentje knoflook

Bereiding:
Kook de wortels totdat ze beetgaar zijn. Bak ondertussen de falafel (in kokosolie) aan beide kanten goudbruin. Voeg als dit bijna klaar is de champignons en stukjes courgette toe. Zodra de wortels klaar zijn, giet je ze af en voeg je (in dezelfde pan) de linzen en wat blokjes feta toe. Zet dit terug op een heel laag vuurtje. Laat de even linzen warm worden en de kaas een beetje smelten.

Schep het wortel/linzen/kaas mengsel op een bord en schep daar overheen de falafelballetjes met de gebakken groentes. Maak af met een flinke kwak van je Griekse yoghurt saus. Topcombinatie! Eet smakelijk!

Xoxo Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen