2014/02/11

FOOD: Homemade Bounty's


Dit recept (van beginspiration) stond al een tijdje op mijn planning. Vanaf kinds af aan heb ik een bounty verslaving ontwikkeld, niet heel gezond. Vooral na het lezen van de verpakking stond mijn besluit vast: zelf maken! En dit is nog veeeel lekkerder ook! 


Ze zien er niet heel appetijtelijk uit maar hier het  overheeeerlijke resultaat!

Benodigdheden (10-15 stuks):
100 gram kokosrasp

2 el kokosolie

3 el maple siroop of honing
100 gram chocolade (ik heb 1 pure chocoladereep met 86% cacao gebruikt)

Bereiding:
Mix de kokosrasp, kokosolie en maple siroop of honing in de keukenmachine. Met de hand is ook goed mogelijk, door de kokosolie in een steelpan te smelten en daar de kokosrasp en siroop of honing door heen te roeren. Blijf het goed doorroeren. Het moet een plakkerige massa worden.

Vorm er 'balletjes' (of bounty vormpjes) van ter grootte van een walnoot. Zorg ervoor dat je alles goed aandrukt, zodat ze stevig worden. Er zullen stukjes aan je handen blijven plakken of eraf vallen, dat blijft, in de vriezer zullen ze pas echt goed stevig worden. Leg ze op een bordje met bakpapier en zet ze voor 10-15 min in de vriezer. Iets langer wanneer je grotere versies hebt gemaakt.

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie (dus in een schaaltje boven een pannetje met kokend water). Doop de kokosballetjes in de chocolade of giet het er over heen. Leg de bounty’s terug op het bakpapier en laat de chocolade drogen in de vriezer.

Na een half uurtje zijn ze goed eetbaar. Je kunt ze het beste nog wat harder laten worden wanneer je ze wilt bewaren, dus zet ze dan nog 10 minuten extra in de vriezer en bewaar ze daarna in de koelkast. Mmmm, 'puur' genieten dit!

Xoxo Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten