2014/03/10

FOOD: Gestoofde rendangballetjes met paksoi

Om maar even in de Indonesische sferen te blijven.. Laatst ging ik gezellig eten met een vriendinnetje. We wisten beide niet waar we zin in hadden dus besloten we de handige Appie-app er bij te pakken. We zagen de titel van dit heerlijke recept en waren meteen verkocht. Daarbij kwam dat de bereidingstijd maar een kwartiertje is! Ideaal! Vandaar dat ik dit recept heel graag met jullie wil delen.

Benodigdheden (2-3 personen):
2 teentjes knoflook
1 ui
200 gram noten- of zilvervliesrijst
1 struik paksoi
1 el kokosvet
12 runderballetjes
100 gram boemboe rendang (1 bakje)
200 ml kokosmelk

Ik heb de benodigdheden een klein beetje aangepast. Je kunt in plaats van kokosvet natuurlijk ook een andere olie gebruiken, het is maar net wat je in huis hebt en wat je lekker vindt. En voor de rijst geldt hetzelfde verhaal. 


Gestoofde rendangballetjes met paksoi


Bereiding:
De rijst kook je volgens de verpakking gaar. Snijd de paksoi in stukjes van ongeveer 4 cm. Verhit het kokosvet in een braadpan en bak hierin de knoflook, ui en de runderballetjes voorzichtig rondom bruin. Haal de balletjes even uit de pan en fruit de boemboe ongeveer vijf minuutjes op middelhoog vuur. Voeg na een minuut de paksoi toe en roerbak het goed door elkaar. Voeg kort daarna de kokosmelk en de balletjes weer toe aan het geheel en laat het voor ongeveer  vijf minuten stoven met de deksel op de pan. Serveer de stoof met de rijst!  

Tip: heb je kokosmelk over? (Ik koop namelijk vaak een blik kokosmelk en hier zit net iets meer dan 200 ml in). Leng het aan met ongeveer het dubbele aan water en kook dan hier de rijst in droog. Zo krijg je een heerlijke 'exotische' Bounty-achtige kokosrijst! Smullen maaar!


Xoxo Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten