Ik houd echt van cruesli! Vroeger at ik altijd de 4 noten variant van Quaker en dan gingen eerst de grote brokken op, nog voordat ze de yoghurt ingingen. Omdat hier super veel suiker in zit eet ik het eigenlijk nooit meer. Nu ik dit heerlijke noten kokosgranola recept heb ontdekt kan ik eindelijk weer 'verantwoord' cruesli eten én, deze is nog lekkerder dan die van Quaker!
![]() |
Yoghurt met granola! |
Benodigdheden:
200 gram havermout
200 gram havermout
100 gram
gemengde noten (walnoten, hazelnoten, amandelen)
50 gram zaden (chia, sesam, lijnzaad, zonnebloem of pompoenpitten)
4 el geraspte kokos
4 el kokosolie, gesmolten
3 el honing of agave siroop
2 rijpe bananen
1 tl vanillepoeder (natuurwinkel)
Optioneel: cranberry's
50 gram zaden (chia, sesam, lijnzaad, zonnebloem of pompoenpitten)
4 el geraspte kokos
4 el kokosolie, gesmolten
3 el honing of agave siroop
2 rijpe bananen
1 tl vanillepoeder (natuurwinkel)
Optioneel: cranberry's
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200º. Haal alvast de bakplaat eruit en bekleed deze met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 200º. Haal alvast de bakplaat eruit en bekleed deze met bakpapier.
Meng in een
grote kom de havermout, noten, zaden en geraspte kokos. Smelt de kokosolie in
een pan, roer daar de honing en geprakte banaan doorheen. Je kunt een mixer
gebruiken, maar met een vork kom je ook een heel eind. Voeg het bananenmengsel
bij de droge ingrediënten en meng alles goed.
Leg de
ongebakken granola op een bakplaat en bak in de oven voor ongeveer 15-20
minuten. Houd het goed in de gaten, want bij sommige ovens wordt de granola al
gauw bruin. Je kunt na 10 minuten de granola stuk maken en omscheppen, zodat
alle kanten goed bakken.
Laat de granola
maximaal 20 minuten in de oven staan. Om het volledig af te laten koelen,
daarna kun je het bewaren in een bakje (met deksel) of weckpot. Al is warme granola ook
héél lekker! Heerlijk als tussendoortje of als ontbijt, door de yoghurt of havermout!
Xoxo Anneke
Geen opmerkingen:
Een reactie posten