Dit recept (van beginspiration) stond al een tijdje op mijn planning. Vanaf kinds af aan heb ik een bounty
verslaving ontwikkeld, niet heel gezond. Vooral na het lezen van de verpakking stond mijn besluit vast: zelf maken! En dit is nog veeeel lekkerder ook!
![]() |
Ze zien er niet heel appetijtelijk uit maar hier het overheeeerlijke resultaat! |
Benodigdheden (10-15 stuks):
100 gram
kokosrasp
2 el
kokosolie
3 el maple
siroop of honing
100 gram chocolade (ik heb 1 pure chocoladereep met 86% cacao gebruikt)
Mix de
kokosrasp, kokosolie en maple siroop of honing in de keukenmachine. Met de hand is ook goed mogelijk, door de kokosolie
in een steelpan te smelten en daar de kokosrasp en siroop of honing door heen te roeren.
Blijf het goed doorroeren. Het moet een plakkerige massa worden.
Vorm er 'balletjes' (of bounty vormpjes) van ter grootte van een walnoot. Zorg ervoor dat
je alles goed aandrukt, zodat ze stevig worden. Er zullen stukjes aan je handen
blijven plakken of eraf vallen, dat blijft, in de vriezer zullen ze pas
echt goed stevig worden. Leg ze op een bordje met bakpapier en zet ze voor
10-15 min in de vriezer. Iets langer wanneer je grotere versies hebt gemaakt.
Smelt
ondertussen de chocolade au bain-marie (dus in een schaaltje boven een
pannetje met kokend water). Doop de kokosballetjes in de
chocolade of giet het er over heen. Leg de bounty’s terug op het bakpapier en laat de
chocolade drogen in de vriezer.
Na een half uurtje zijn ze goed eetbaar. Je kunt ze het beste nog wat harder laten worden wanneer
je ze wilt bewaren, dus zet ze dan nog 10 minuten extra in de vriezer en bewaar ze daarna in de koelkast. Mmmm, 'puur' genieten dit!
Xoxo Anneke
Geen opmerkingen:
Een reactie posten